طريقة عمل بقلاوة بشكل مختلف
المقادير
العجينة
كوبين دقيق
كوب زيت
كوب ماء
رشة ملح
الحشوة
مكسرات حسب الرغبة
عسل طبيعي
روح اللوز
الشراب او العسل او الشيرة او الشربات
كوبين سكر+كوب ماء+نص ليمة حامضة
الطريقة
تأكدي صونية اديري فيها مقادير العجينة كلها مع بعضها وبعد هي تخليها ترتاح
تاخدي ابناء تاني اديري فيه المكسرات وتحطي ملعقة روح اللوز والعسل الطبيعي لن يتجانس الخليط
بعد ما ترتاح العجينة تقسمها كرات متوسطة واتحليها بي مكينة الرشدة ع اول رقم وبعد ماتحليهم أكلهم تاخدي بالوحدة أطباقها ع بعضها وإتللفاها اربعة لفات وأتقصاها لن اتكمليهم كلهم
بعدين تاخدي وحدة اتغطسيها في الزيت وتآخدي الضرابة او الفرادة تحليها بالعرض قبل وبعدين تحليها بالطول
لن تخليها رقيقة زي الورقة وبعدين تاخدي الحشوة اتحطاها وتلقيها زي السبسي وتقصيها صوابع طوال
واتحطاها في طاجين بعد ماتكمليهم كلهم ادوبي سمن او زبدة حسب الرغبة وتسقي بيها البقلاوة وتحطيها ف الكوشة لن تتحمر من فوق ومن لوطة
بعد ما أطيب اسقيها بالشراب تحطي ف الشراب ملعقة عسل طبيعي باش تبدأ زي متاع المحلات